Spullenbank

De Haagse Uitdaging verbindt Haagse ondernemers en maatschappelijke organisaties en realiseert matches op het gebied van kennis, menskracht en materialen. Kortom, de brug tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. Bijvoorbeeld het aanbieden van expertise, het leveren van producten (laptops, meubilair), het beschikbaar stellen van kantoorruimte of van mankracht voor een bepaalde klus.

Met de Spullenbank gaan we de uitdaging aan om gebruikte spullen te matchen aan een sociaal maatschappelijk doel. Bedrijven die spullen over hebben kunnen deze aanbieden via de website van de Haagse Uitdaging. Stichtingen, verenigingen en burgerinitiatieven kunnen op de aanbiedingen reageren.

Wordt kantoormeubilair vervangen, vindt er een verhuizing plaats of zijn er sporttenues over? Plaats een aanbod op het formulier van de Haagse Uitdaging! Maatschappelijke initiatieven plaatsen zelf ook vragen op de website.

Match voorbeeld: Rabobank Regio Den Haag & Anna’s Gedoe Rabobank Regio Den Haag heeft stichting Anna’s Gedoe blij gemaakt met de gordijnen uit het pand aan de Korte Vijverberg. Aicha van Anna’s Gedoe had deze gordijnen zien hangen tijdens de workshop Goede Zaken® en riep toen voor de grap dat zij deze gordijnen best zou kunnen gebruiken voor haar stichting, niet wetende dat het pand binnenkort leeg zou komen te staan. De gordijnen zullen gebruikt worden bij de naaicursus van Anna’s Gedoe.
Match voorbeeld: Pels Rijcken & Fortuijn Drooglever & Stichting Leergeld Den Haag Werknemers van Pels Rijcken & Fortuijn Drooglever hebben voor Stichting Leergeld Den Haag verjaardagstraktaties gemaakt voor kinderen die afhankelijk zijn van de voedselbank in het kader van het project Jarige Job Den Haag. Het project Jarige Job maakt verjaardagen mogelijk voor kinderen van 4 t/m 12 jaar oud, die hun verjaardag eigenlijk niet kunnen vieren omdat daar geen geld voor is. Met dit project wil de stichting Leergeld Den Haag de kloof tussen arme en rijke kinderen zo veel mogelijk dichten.