Kennis is macht, kennis delen is kracht

De Kennisbank bestaat uit mensen die hun expertise, ervaring, kennis en kunde inzetten voor verenigingen en maatschappelijke organisaties. De focus van de Kennisbank ligt op het ondersteunen, adviseren en coachen. Het doel is het versterken van de eigen kracht van de vrijwilligersorganisatie (empowerment). Ervaren (oud-)managers en (oud-)ondernemers treden belangeloos op als tijdelijk adviseur voor maatschappelijke organisaties. Zij zetten hun kennis, kunde en ervaring in om ze te ondersteunen. Hierbij kun je denken  aan onderwerpen als: hoe richt ik een stichting op, op welke manier kan ik mijn vrijwilligersbeleid beter inrichten, wat zijn de do’s en dont’s als het gaat om het gebruik van social media?

Kennis delen?

Heb jij als ondernemer kennis in huis die je graag wilt delen? Of heeft de maatschappelijke organisatie waar jij werkt behoefte aan kennis op een specifiek terrein? Wij horen het graag via info@haagseuitdaging.nl! Wie weet kunnen we samen een inspirerende workshop organiseren.

Kennisbank voorbeeld: Workshop Goede Zaken®

Een mooi voorbeeld van kennis delen is de workshop Goede Zaken®, die inmiddels al meerdere keren is aangeboden door de Haagse Uitdaging en de Rabobank Foundation. De workshop wil de samenwerking tussen maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven op lokaal niveau stimuleren en versterken.

Deze maatschappelijke organisaties (vrijwilligersorganisaties, stichtingen, verenigingen, scholen, instellingen) hebben de wens hun ‘sociaal ondernemerschap’ te vergroten. Het doel van de workshop is daarom om de maatschappelijke organisaties leren gebruik te maken van hetgeen bedrijven te bieden hebben aan kennis en kunde van medewerkers en aan bedrijfsmiddelen. De maatschappelijk betrokken bedrijven hebben belangstelling voor de samenwerking met maatschappelijke organisaties, omdat de samenwerking nieuwe kansen biedt aan beide partijen.

Workshop Goede Zaken door de Haagse Uitdaging en Rabobank

Workshop Goede Zaken door de Haagse Uitdaging en Rabobank

 

 

 

 

 

 

Match voorbeeld: NYEL Binnenhuisarchitectuur & Wereldwinkel Scheveningen

Wereldwinkel - Haagse Uitdaging

NYEL Binnenhuisarchitectuur heeft Wereldwinkel Scheveningen advies gegeven over het etaleren van hun winkel. Maar daar blijft het niet bij, Noffie Yelloz van NYEL Binnenhuisarchitectuur zal Perlita Hoff en Marcelle Queen van de Wereldwinkel ook advies gaan geven over de inrichting van de winkel en de opstelling van het assortiment. Wederom een mooie geslaagde match bij elkaar gebracht door ons matchgroepslid Sacha Zijlmans van Haagse Gezonde Zaken.